Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Appassionata brengt uniek concert in de Ruïnekerk in Bergen!

zondag 8 oktober / 15:00 - 16:30

Kaarten voor dit concert zijn bij de ingang verkrijgbaar.

Reserveren wordt aanbevolen en kan via info@muziekpraktijkkarelkok.nl of telefonisch via nummer 06-51661564.

De toegang bedraagt € 20,00, kinderen tot 16 jaar € 10,00.

Er kan bij de ingang alleen contant betaald worden.

Appassionata brengt, onder leiding van dirigent Karel Kok, op zondag 08 oktober een uniek concert voor koor, sopraan, piano en strijkorkest. Van de Noorse componist Kim André Arnesen wordt het werk ‘The Wound in the Water’ uitgevoerd. Euan Tait schreef het libretto waar Arnesen door werd geïnspireerd.

Medewerking wordt verleend door Sabine Kirsten uit Alkmaar die met haar prachtige sopraanstem dit stuk een extra dimensie geeft. Het is een bijzonder actueel stuk dat vanwege de tekst sterk tot de verbeelding spreekt. We worden als mensen aangetrokken tot materiele zaken maar uit de diepten van ons menselijk bestaan klinkt de roep om liefde. Zo klinkt ook van alles wat er leeft in de oceanen de roep om hulp, een noodkreet om aandacht en liefde voor het bestaan. De parallel met de wereld van de mensen wordt hiermee op heldere wijze weergegeven in respectvolle verbintenis met elkaar en de natuur.

De muziek is weliswaar gebaseerd op klassieke technieken maar de componist heeft daar nieuwe elementen aan toegevoegd waardoor een bijzondere klankrijkdom is ontstaan. In die klankrijkdom resoneren koor, soliste en orkest met elkaar en komen de teksten krachtig tot uitdrukking, dan weer majestueus en dan weer intiem.

Er klinkt ook hoop en verbondenheid in deze muziek. Hoop op bewustwording en liefde voor natuur en medemensen. Al met al een hedendaags stuk dat uit 15 delen bestaat.
Het stuk duurt 70 minuten, bij de aanvang van het concert zal de dirigent een inleiding geven. Tijdens de uitvoering worden natuurbeelden vertoond met de teksten welke gezongen worden om zo de schoonheid van de muziek te ondersteunen.

De klanken en beelden nemen de toehoorder mee en dragen bij aan een totale beleving. Het water, de diepten van de oceanen, de waterwezens, ze spreken tot ons en willen beschermd worden en met liefde en zorg gedragen worden als een kind. Voor iedere medewerkende en luisteraar kan de betekenis persoonlijk beleefd en geïnterpreteerd worden. De muziek is toegankelijk, fijn om te zingen, te spelen en aangenaam om te beluisteren.

Koor en orkest.

Appassionata koor en orkest zijn onderdeel van Muziekpraktijk Karel Kok in Schagerbrug.

Dit vernieuwende stuk wordt met veel enthousiasme uitgevoerd op zondag 08 oktober in de Ruïnekerk in Bergen, aanvang 15.00 uur, einde 16.30.

De kerk is om 14.30 uur open voor publiek.

EVENEMENT DETAILS

 • Datum:
  zondag
  8 oktober
 • Tijd:
  15:00 - 16:30
 • Categorie:

Locatie

Bergen NH

Organisator

Recente reacties
  Archieven
  Categorieën
  • Geen categorieën
  Categories
  • Geen categorieën
  Latest Posts

  Ik wil een bedrag doneren!

  • Selecteer aan welke stichting u wilt doneren.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Ik word vriend!

  Met een jaarlijkse donatie draagt u bij tot de instandhouding van dit prachtige culturele erfgoed.