Biografie Gerard van der Leeden

zondag 13 maart 2022 / 15:00 - 18:00

Biografie Gerard van der Leeden wordt gepresenteerd in de Ruïnekerk

Zijn beeldhouwwerken zijn op meerdere plaatsen in de wereld te zien. De Bergense kunstenaar werd onlangs 86 jaar, wat alle reden was om samen met hem zelf een boek uit te brengen over zijn leven en zijn werk. De presentatie van ‘Ja, en daar sta je dan’ heeft plaats op zondag 21 november om 15.00 uur in de Ruïnekerk.

in 1968 al snel beroemd door zijn bekende Vissersmonument, dat pontificaal in de haven van Urk staat. Een ontroerend beeld van een vrouw die nog één keer achterom kijk om te zien waar haar geliefden op zee blijven. Zijn werken zijn te zien van Bergen tot in Tokyo. Ook in Bergen staan twee beelden van hem in de publieke ruimte. ‘Meisje met de blauwe Vogel’ staat bij zwembad De Beeck, maar bevindt zich nu tijdens de bouwwerkzaamheden in depot. ‘Gaande over het water’ is te zien in de tuin van Zorgcentrum Oudtburgh. Van der Leeden is ook een verdienstelijk dichter. Enkele van zijn teksten kregen een plek in het boek. Natuurlijk is er ook aandacht voor het werk van zijn vrouw Charlotte Kruymel (1922 -2018)  Tijdens de boekpresentatie zullen burgemeester Lars Voskuil en kunstbroeder Joop Hollander het woord tot de kunstenaar richten. Daarnaast zal Gerard van der Leeden worden geïnterviewd door ds. Engele Wijnsma. Muzikale medewerking wordt verleend door Maria Delver (zang), Deborah Pardy (zang) en Olga Kruisbrink (piano).

Vanwege corona is de boekpresentatie alleen toegankelijk voor genodigden.

De presentatie is ook LIVE te zien op RTV80 (Ziggokanaal 44 en KNPN-kanaal 1493)  en via de link:

• Datum:
    zondag