• Dit event is voorbij.

Duinstreek Kamermuziek: Dudok Quartet Amsterdam en Vincent van Amsterdam (UITVERKOCHT)

zondag 24 november 2019 / 15:00 uur

Dudok Quartet Amsterdam

UITVERKOCHT – Een buitenkansje! Het Dudok Quartet komt naar Bergen. Aanleiding is de eerste van een aantal cd’s met strijkkwartetten van Joseph Haydn. Die was eigenlijk de uitvinder van het strijkkwartet. Hij begon er met zes te schrijven, gebundeld als opus 20. In de Ruïnekerk klinken er twee van.

Het sprankelende viertal avonturiert verder maar door, in dit programma met accordeonist Vincent van Amsterdam, ook zo’n jonge grootmeester. Met elkaar verkennen en bewerken ze Bach en Wagner.

David Faber cello, Marie-Louise de Jong altviool, Marleen Wester viool, Judith van Driel viool. Vincent van Amsterdam accordeon.

Programma:

• Joseph Haydn strijkkwartet opus 20 no.3 in G klein
  • Johann Sebastian Bach orgelconcert BWV 1052 voor strijkkwartet en accordeon
  • Joseph Haydn strijkkwartet opus 20 no.4 in D groot
  • Richard Wagner Ouverture en Liebestod uit Tristan en Isolde bewerkt door Max Knigge voor strijkkwartet en accordeon

Toegangsprijzen
Abonnementen
De prijs voor een serie van zes concerten bedraagt € 100,-

Losse kaarten
Volwassenen € 22,50
Tieners € 5,-
Kinderen gratis

Na ontvangst van het bedrag op bankrek. nr. NL45 INGB 0000300977 t.n.v. Muziek in de Ruïnekerk wordt het abonnement/de kaart u toegezonden of ligt voor u klaar voor aanvang concert.

Reserveer hier uw kaarten

Fotograaf: Marco Borggreve