Duinstreek Kamermuziek: Quirine Viersen en Concertgebouw Chamber Orchestra

zondag 26 januari 2020 / 15:00

Quirine Viersen

Het Concertgebouw Chamber Orchestra (CCO, opgericht in 1987) is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest uit Amsterdam. Het orkest verleende medewerking tijdens belangrijke nationale gebeurtenissen, zoals het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima in de Nieuwe Kerk en geeft vele internationale optredens.

Prokofjev, een van de grote Russische componisten van de twintigste eeuw, wordt in dit programma na de pauze opgevolgd door Schubert, van wie het strijkkwintet klinkt. De vier strijkers van het CCO krijgen voor dit prachtige kwintet versterking van een heel bijzondere ingezetene van de heerlijkheid Bergen: celliste Quirine Viersen.

Quirine Viersen, cello

Leden van het Concertgebouw Chamber Orchestra:
Michael Waterman (viool), Tjeerd Top (viool), Frederik Boits (altviool), Fred Edelen (cello)

• Sergei Prokofiev Strijkkwartet nr. 1 b kl.t op. 50
  • Franz Schubert Quintet in C gr.t. op.163 D956

Toegangsprijzen
Abonnementen
De prijs voor een serie van zes concerten bedraagt € 100,-

Losse kaarten
Volwassenen € 22,50
Tieners € 5,-
Kinderen gratis

Na ontvangst van het bedrag op bankrek. nr. NL45 INGB 0000300977 t.n.v. Muziek in de Ruïnekerk wordt het abonnement/de kaart u toegezonden of ligt voor u klaar voor aanvang concert.

Reserveer hier uw kaarten

Fotograaf: Marco Borggreve