• Dit event is voorbij.

Duinstreek Kamermuziek: Ragazze Quartet & Claron McFadden

zondag 22 maart 2020 / 15:00 uur

GEANNULEERD I.V.M. CORONAVIRUS. Meer informatie over uw reeds aangekochte ticket bij de organisator van dit concert: Muziek in de Ruïnekerk

Helaas kan het oorspronkelijk geprogrammeerde concert door Cora Burggraaf, Pieter Wispelwey en Ed Spanjaard geen doorgang vinden. In hun plaats komt, met een splinternieuw programma ‘Intieme Brieven’, het Ragazze Quartet met zangeres Claron McFadden.

Ragazze Quartet deelt het podium met sopraan Claron McFadden in een theatraal concert rondom liefdesbrieven. Nog altijd schrijven mensen brieven aan Julia, ooit in Verona de geliefde van Romeo. Elvis Costello zette ze op muziek.
Deze brieven corresponderen prachtig met Janáčeks tweede strijkkwartet.

‘Intieme Brieven’ verbindt beide werken in een theatraal programma over een vorm van liefde die niet fysiek kan of mag worden en die haar kracht juist lijkt te putten uit de afstand tussen de minnaars.

De directe, rake nummers van ‘The Juliet Letters’ tonen ontelbare wegen om de intieme wereld van Janačeks strijkkwartet binnen te gaan en vice versa plaatsen Janačeks noten deze muzikale brieven in een nieuw dramatisch spanningsveld.

De interactie tussen de vijf vrouwelijke musici op het toneel wordt langzaamaan een spiegelbeeld van de groeiende spanning en complexiteit van een liefdesrelatie die zich openbaart in brieven en berichtjes.

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

Rosa Arnold, viool
Jeanita Vriens, viool
Annemijn Bergkotte, altviool
Rebecca Wise, cello

Claron McFadden, zang

Elvis Costello & Brodsky Quartet – The Juliet Letters
Leoš Janáček – Strijkkwartet nr. 2 ‘Intieme Brieven‘

Toegangsprijzen
Abonnementen
De prijs voor een serie van zes concerten bedraagt € 100,-

Losse kaarten
Volwassenen € 22,50
Tieners € 5,-
Kinderen gratis

Na ontvangst van het bedrag op bankrek. nr. NL45 INGB 0000300977 t.n.v. Muziek in de Ruïnekerk wordt het abonnement/de kaart u toegezonden of ligt voor u klaar voor aanvang concert.

Reserveer hier uw kaarten

Foto: Nichon Glerum