Duinstreek Kamermuziek: Nederlands Blazers Ensemble

Nederlands Blazers Ensemble

In ‘De Grieken’ laat het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) traditionele, Kretenzische muziek een spannende verbinding aangaan met de barokmuziek van Jean Philippe Rameau. Deze 18e eeuwse Franse componist schreef geweldige opera’s, voor het merendeel gebaseerd op Griekse tragedies en blijspelen.

Dit Griekse element was voor het NBE aanleiding om een aantal van Rameau’s ouvertures – ware ‘highlights’ – te koppelen aan de Griekse traditionele muziek van Kreta, die nog heel actueel is en vrijwel dagelijks wordt gespeeld door jong en oud.

Er komt een zanger mee, een lyraspeler (soort lier, voorloper van de harp) en een baglamaspeler (wordt nu de saz genoemd, driesnarige bolvormige luit met lange hals).

Gasten:
Stelios Petrakis – lyra
Giorgos Manolakis – baglama
Nikola Kaladonis – zang

Foto: Hans van der Woerd

Toegangsprijzen
Abonnementen
De prijs voor een serie van zes concerten bedraagt € 100,-

Losse kaarten
Volwassenen € 22,50
Tieners € 5,-
Kinderen gratis

Na ontvangst van het bedrag op bankrek. nr. NL45 INGB 0000300977 t.n.v. Muziek in de Ruïnekerk wordt het abonnement/de kaart u toegezonden of ligt voor u klaar voor aanvang concert.

Reserveer hier uw kaarten

Evenement Details
    13 oktober 2019
  • Aanvang
  • Eind datum
    13 oktober 2019
  • Status
    Aankomend
  • Locatie
  • Organisator
    • Muziek in de Ruïnekerk
  • Categorie
    • Muziek
  • Website

Met een jaarlijkse donatie van € 25,- draagt u bij tot de instandhouding van dit prachtige culturele erfgoed.

Weigeren
Accepteren