Ralph van Raat – 80 jaar Louis Andriessen en ‘Le Sacre du Printemps’ solo

Ralph van Raat

Na succesvolle optredens in China, Zwitserland en België komt toppianist Ralph van Raat op deze Hemelvaartsdag de tachtigste verjaardag van componist Louis Andriessen vieren. Met divers pianowerk van Andriessen, onder andere ‘Opus 1’ en ‘Searching for Unison’, in opdracht van Carnegie Hall speciaal voor Van Raat geschreven. Na de pauze waagt Van Raat zich aan de solo-uitvoering van ‘Le Sacre du Printemps’, de enige door Stravinsky geautoriseerde versie die slechts een keer in de geschiedenis is gespeeld.

Ralph van Raat is sinds zijn veertiende compleet gebiologeerd door de klassieke muziek van de twintigste eeuw. Hoewel zijn repertoire varieert van Bach tot Boulez, is zijn aandacht vooral gericht op componisten uit de tijd van Debussy, Bartók en Ives tot en met de meesters van onze eeuw. Van Raats missie is zijn publiek te overtuigen van de grote schoonheid en diversiteit van hedendaagse muziek, door het geven van solo-recitals, concertlezingen, optredens met de grote orkesten, cd-opnames en het organiseren van speciale projecten.

Ralph van Raat studeerde twee keer cum laude af in Amsterdam: als pianist en als muziekwetenschapper.

Toegangskaarten € 17,50 p/p

Korting voor: abonnementhouders Kamermuziekserie Ruïnekerk, donateurs van de stichting Vrienden van de Ruïnekerk en donateurs van de Stichting Vrienden van het Vredeskerkje. U betaalt dan slechts € 15,-

Kaartverkoop
Reserveren en informatie: mail naar kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel (06) 50 58 43 08. Kaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt).

Evenement Details
    30 mei 2019
  • Aanvang
  • Eind datum
    30 mei 2019
  • Status
    Aankomend
  • Locatie
  • Organisator
    • St. Kunstgetij
  • Categorie
    • Muziek
  • Website

Met een jaarlijkse donatie van € 25,- draagt u bij tot de instandhouding van dit prachtige culturele erfgoed.

Weigeren
Accepteren