Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD – Gitaarconcert Stephanie Jones

zaterdag 22 oktober 2022 / 19:30 - 21:30

Kaarten á €19,50 zijn online te boeken op onze website www.gitaarconcertenNH.nl

Op zaterdag 22 oktober zal klassiek gitariste Stephanie Jones (aus) een solo-concert geven in de Ruïnekerk te Bergen.

Het leven van Stephanie Jones was al van kinds af aan doordrenkt van het geluid van muziek. Ze bespeelde vele instrumenten; eerst piano, later viool, altviool, saxofoon en dwarsfluit. Het was echter de gitaar met zijn fascinerende scala aan klanken en zijn grote veelzijdigheid die haar in het bijzonder aansprak, en die werd dan ook al snel haar grootste liefde.

Stephanie is een wereldwijd bekend soliste en kamermuzikante, die gespecialiseerd is in het klassieke gitaarspel. Zij behaalde, met First Class Honours, haar eerste graad aan de Australian National University onder leiding van Tim Kain en Minh le Hoang, alsmede een masters graad aan de Universität für Musik Franz Liszt te Weimar bij professor Thomas Müller-Pering. Haar eerste Konzertexamen heeft ze inmiddels met goed gevolg afgelegd. Momenteel woont ze in Duitsland waar ze studeert voor haar tweede en laatste Konzertexamen èn is toegetreden tot het korps van docenten bij deze Universität.

 

Naast drie solo albums; “Open Sky” (2020), “Colours of Spain”(2015), en “Bach, the Fly and the Microphone”(2009) is Stephanie over de hele wereld live te beluisteren tijdens talrijke tournees en festivals. Ook is ze lid van het veelgeprezen Weimar Guitar Quartet, dat in 2019 hun debuutalbum uitbracht. Verder is ze te horen op de CD “ a Piazzolla Trilogy” van Karen Gomyo, een wereldwijd bekend violiste.

 

Bovendien won ze talloze prijzen in prestigieuze concoursen, waaronder de eerste prijs bij de Hannabach Guitar Competition, Uppsala International Guitar Festival Competition en Fine Music Network Young “Virtuoso of the Year” Competition.

Stephanie deelt haar muziek vol passie met anderen en wordt geroemd als een innovatieve en door en door muzikale artieste. Als jong en modern artieste deelt ze haar artistieke, maar bovenal muzikale video’s op Youtube, waar ze meer dan 140.000 volgers van over de hele wereld heeft.

Ze een bespeeld 2012 spruce-top gitaar luthier Paul Sheridan uit Perth, een 2020  gitaar van Daniel Zucali en een double-top spruce gitaar van Altamira.

EVENEMENT DETAILS

 • Datum:
  zaterdag
  22 oktober 2022
 • Tijd:
  19:30 - 21:30
 • Categorie:

Locatie

Bergen NH

Organisator

Recente reacties
  Archieven
  Categorieën
  • Geen categorieën
  Categories
  • Geen categorieën
  Latest Posts

  Ik wil een bedrag doneren!

  • Selecteer aan welke stichting u wilt doneren.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Ik word vriend!

  Met een jaarlijkse donatie draagt u bij tot de instandhouding van dit prachtige culturele erfgoed.