• Dit evenement is voorbij.

IHMS – Cellomonumenten van de twintigste eeuw I

vrijdag 13 augustus / 15:00 - 18:00

Anastasia Feruleva is niet alleen een geweldig kamermusicus, ze is ook een begenadigd soliste. De in Nederland woonachtige Russische celliste durft het aan om in de Ruïnekerk in Bergen NH en de Remonstrantse Kerk in Alkmaar een drietal concerten alleen met haar cello te geven. Centraal staat een van de cellomonumenten van de twintigste eeuw, de drie suites voor cello solo die Benjamin Britten schreef voor zijn goede vriend Mstislav Rostropovitsj. Vanmiddag speelt Feruleva, in 2016 nog prijswinnaar tijdens de Cello Biënnale, in Bergen NH de negendelige eerste suite die ze combineert met een andere reus voor cello solo: de Sonate op. 8 van Zoltán Kodály. Een buitenkans voor alle celloliefhebbers om de suites van Britten weer eens live te horen.

COMPONIST(EN):

Benjamin Britten, Zoltán Kodály