• Dit event is voorbij.

Interview met theoloog Huub Oosterhuis over de gedichtenbundel Handgeschreven

zondag 29 november 2020 / 15:00 uur - 16:00 uur

Aanmelden kan via onderstaande link:

Livestream uitzending interview met Huub Oosterhuis op zondag 29 november 2020

Ter gelegenheid van het verschijnen van zijn boek Handgeschreven – Verzamelde gedichten 1950 – 2020 vindt er een interview plaats met Huub Oosterhuis in de Ruïnekerk te Bergen NH.
Journaliste Colet van der Ven gaat in gesprek met Huub Oosterhuis over het ontstaan van deze monumentale uitgave.
Daarin vertelt hij het verhaal van zijn leven met thema’s als geloof, verbinding, liefde en dood, vrienden en vreemden.
Het boek is uitgegeven door Ten Have en ligt vanaf nu in de boekhandel. Het bevat gedichten uit alle fasen van zijn leven, vanaf zijn 17e jaar tot nu: oude gedichten, herschreven gedichten, nieuwe gedichten.

Live aanwezig:

Wilt U er bij zijn op deze middag? Meld U zich per e-mail aan bij: i.vandenheuvel@quicknet.nl
Per mail leest U over verdere betaling en de toegepaste Corona maatregelen die in de Ruiïnekerk gelden. De entreeprijs is 20,- Euro per persoon

Livestream

U kunt dit interview live volgen via een livestream. Meld U zich aan door een mail te sturen tot uiterlijk 28 november naar: i.vandenheuvel@quicknet.nl
Op de dag zelf ontvangt U per mail de link om online deel te nemen.

Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis (Amsterdam, 1 november 1933) is een bekende Nederlandse theoloog en dichter. Vele publicaties van gedichten en liederen staan op zijn naam. Hij beïnvloedde de moderne denkbeelden van het Nederlandse kerkleven. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met de Rode Hoed in Amsterdam en de Ekklesia waar hij vanaf 1960 liedteksten schreef voor de diensten. In 2020 viert de Ekklesia Amsterdam haar 60-jarig bestaan.
Onlangs verschenen van hem Groningen/Grunnen en Mensen veel geluk.

• Datum:
    zondag