• Dit evenement is voorbij.

Atelier Kopje Tegel presenteert: ‘De Tegelstelling’

vrijdag 29 april / 19:30 - 23:00

Tickets kosten €23,50 en zijn te bestellen via onderstaande link.

“Een avondje uit voor het halve gezin!”

Op vrijdag 29 april ben je welkom in de Bergense Ruïnekerk voor een avond geheel verzorgd door uw gastheer Steven de Peven, met ondersteuning van niemand minder dan Jan Smit, Gummbah & Leonard Bedaux, Theo Wesselo, Willem de Haan (je kent hem wel), Lieselot Moed, de vriend van Lieselot Moed, en vele anderen.

Restaurant Kopje Tegel als tijdelijk atelier en etalage.

Een oud restaurant omtoveren in een kunstenaarsresidentie: voor Steven de Peven geen probleem. Tijdens zijn persoonlijke artistieke reis door de wereld van de tegeltjes, kreeg Steven de kans het oude restaurantje aan de Kleine Dorpsstraat in Bergen geschikt te maken als werk-atelier en ontmoetingsplek voor zijn opdrachgevers. Steven nodigde, na een gehonoreerde subsidie van Makersloket Kunst Gemeente Bergen, zijn bevriende kunstenaar collega’s uit er te verblijven en zich onder te dompelen in- en te laten inspireren door de Bergense atmosfeer. Zo is kunstenares Lieselot Moed, de vriendin van ‘De Vriend Van Lieselot Moed’, samen met pasgeboren baby Jan Eysink Smeets in het pand terecht gekomen en stellen zij in het weekend van 22 tot en met 24 april hun project ‘ME & MY BABY’ daar tentoon. Hierna zal beeldend vogelkunstenaar- en muzikant Thieme Beudeker plaatsnemen om zijn artistieke én muzikale plannen uit te werken in Kopje Tegel. Naar aanleiding van hun frisse energetische wind besloot Steven een avond te organiseren in de nabijgelegen Ruïnekerk, waarbij Lieselot beeldverslag zal doen van haar project, en een tipje van de sluier opgelicht wordt wat betreft Thieme’s plannen.

Een avond in de Ruïnekerk: het zal je niet tegelstaan.

Naast een verslag van de activiteiten in Kopje Tegel, zal er op de avond van 29 april nog veel meer gebeuren in het teken van Tegel. Zo zullen Gummbah en Leonard Bedaux het spits afbijten met hun fenomenaal literair multimediaspektakel ‘Sexboerderij het Gouden Kalf’, waarna Steven zelve het thema van ‘De Tegelstelling’ uitdiept middels een informatieve anatomische bloemlezing.

Met aan tafel speciale gasten: Lieselot Moed, Thieme Beudeker, Bart Eysink Smeets (De Vriend van Lieselot Moed), Willem de Haan (www.willemdehaan.nl), Theo Wesselo (die van Rembo & Rembo), Sallie Harmsen (actrice en kunstenares), Seeger Baas (miniatuur omgeving kunstschilder), Matthijs Booij (financieel kunstenaar) en Sebastiaan Vos (vergeten stand-up comedian en abstract horror kunstschilder).

Tegelijk zal Michiel Romeyn van Jiskefet als Theo Kortehoef commentaar verzorgen vanuit een andere hoek. Met als kers op deze Noord-Hollandse vlaai: Jan Smit! Niet de volkszanger maar de enige echte tegelzetter van Bergen. Hij zal een architectuur-kritische blik werpen op de Ruïnekerk en ons meenemen in zijn adviserende tegelstellingen wat betreft de kerk en een mogelijke aftegeling.

• Datum:
    vrijdag