Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Literaire Avonden – Joke Hermsen, Mehmet Polat en Maryana Golovchenko

donderdag 30 november / 20:00 - 22:00

    €15

Losse kaarten kosten € 15,-

Een abonnement voor vijf avonden kost € 65,-.[UITVERKOCHT]

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Mocht er toch ruimte zijn voor de verkoop van losse kaarten, dan kunnen deze voor € 15 worden gereserveerd bij de boekhandel.

Het bestuur van de Stichting Literaire Avonden organiseert samen met Ruïnekerk Bergen en de Eerste Bergensche Boekhandel een nieuwe sprankelende reeks literaire avonden. U kunt bij de boekhandel zolang de voorraad strekt een abonnement kopen voor vijf donderdagavonden:

2 november 2023 – Biografen Arjen Fortuin en Wiel Kusters spreken met Maria Barnas over Gerrit Kouwenaar

30 november 2023 – Joke Hermsen met muzikanten Maryana Golovchenko en Mehmet Polat

25 januari 2024 – Gedichtendag: Merel van Slobbe, Iduna Paalman en Simone Atangana Bekono

29 februari 2024 –  Rob van Essen en Bertram Koeleman

21 maart 2024 – Annejet van der Zijl en Geert Mak in gesprek met Ivan Borghstijn

 

Joke Hermsen, Mehmet Polat en Maryana Golovchenko

Onder een andere hemel is het nieuwe, lang verwachte boek van Joke J. Hermsen. Het is een filosofisch memoir, een reisverslag en een literair essay ineen, over heimwee en het verlangen naar geborgenheid.

In een literaire en muzikale reis, met de Oekraïense zangeres Maryana Golovchenko en de Koerdisch-Turkse ud-speler Mehmet Polat, verkent Hermsen de diepte van de heimwee vanuit een veelkleurig, intercultureel perspectief. Een avond waarin woord en klank wordt gegeven aan een van de oudste ervaringen van de mens, het verlangen naar een thuis.

Joke J. Hermsen (1961) is schrijfster en filosofe. Haar romans en filosofische essays werden bekroond met onder meer de Jan Hanlo Essay Prijs en de Hadewijgh Prijs. Haar boeken kwamen diverse malen op de shortlist voor het beste filosofieboek en de longlist voor de Libris literatuurprijs.

Mehmet Polat is een meester van de ud, een snaarinstrument met korte hals uit het Midden-Oosten. Hij heeft het bereik van het instrument uitgebreid met twee extra bassnaren. Mehmet is ook componist, ensembleleider en solist en heeft inmiddels vele internationale tours op zijn naam staan. Hij speelt van modern tot jazz en hij combineert verschillende muziekstijlen met zijn Alevi-spirituele, Anatolische volks- en Ottomaans klassieke muziekachtergrond.

Maryana Golovchenko is geboren in Oekraïne en verhuisde in 2011 naar Nederland. Ze heeft zich in de tussenliggende tien jaar gevestigd als een eclectische zangeres, curator en docent. Met haar muziek verbindt zij heden, verleden, muziekgenres, mensen, Oekraïne, Midden-Oosten en Nederland. In september 2021 kwam een verrassende debuutplaat uit, getiteld Five Seasons. Ze werkte onder meer samen met Florian Zenker, Spinvis en Marta Warelis.

EVENEMENT DETAILS

 • Datum:
  donderdag
  30 november
 • Tijd:
  20:00 - 22:00
 • Kosten:
  €15
 • Categorie:

Locatie

Bergen NH

Organisator

Recente reacties
  Archieven
  Categorieën
  • Geen categorieën
  Categories
  • Geen categorieën
  Latest Posts

  Ik wil een bedrag doneren!

  • Selecteer aan welke stichting u wilt doneren.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Ik word vriend!

  Met een jaarlijkse donatie draagt u bij tot de instandhouding van dit prachtige culturele erfgoed.