• Dit event is voorbij.

Markt & Muziek – Fair Trade Festival: 30 jaar Wereldwinkel

zondag 30 juni 2019 / 13:00 - 16:30

In 2019 bestaat Wereldwinkel Bergen 30 jaar. Vanaf het allereerste begin van de Wereldwinkel is de doelstelling van de stichting geweest het bevorderen van de lokale economie, door het verkopen van op een eerlijke manier geproduceerde goederen. Door direct van lokale producenten te kopen, krijgen zij een eerlijke prijs.

Om dit jubileum te vieren is er op deze dag een markt en veel muziek en dans.

Optredens tijdens de markt rondom de Ruïnekerk
In samenwerking met het dansfestival in Bolsward zijn er tussen 13 en 16.15 uur optredens van zang- en dansgroepen uit verschillende landen.
13.00 uur Opening van de markt door Jan Apotheker en burgemeester/wethouder
Om 13.10 uur start Nosso Grove uit Senegal en daarna treden afwisselend op: Tamtam Ivoire en Orchestre Partout uit Syrië.

Markt 13 – 16 uur
Op deze markt, rondom de Ruïnekerk, zie je welke Fairtrade artikelen er tegenwoordig in de regio worden aangeboden. Daarnaast presenteren stichtingen zich die actief zijn in met name Afrika. Zij vertellen over hun projecten en hebben hierover voorlichtingsmateriaal. Het doel van deze markt is te laten zien wat het belang is van Fairtrade en waarom het belangrijk is Fairtrade artikelen te kopen. Met name de prijsontwikkelingen voor koffie en chocolade benadrukken het belang van Fairtrade voor kleine producenten. Ook kunt u duurzame pannenkoeken (crêpes) kopen, die ter plekke worden gebakken.

Voor de kinderen is er een speciaal optreden van Roos Kanis, met poppen uit de Wereldwinkel.