• Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag 2022

zondag 11 september / 13:00 - 16:00

Dit jaar tijdens de landelijke Open Monumentendagen op zaterdag 10 en zondag 11 september gaan de deuren van de Ruïnekerk ook open! Op beide dagen van 13.00-16.00 uur kunt u de kerk bezoeken en informatie krijgen over het verleden en het heden.

Op zondag 11 september zijn er  gidsen aanwezig die u meenemen op een bijzondere tocht in en rond de Ruïnekerk.

Al in 1094 stond hier een eenvoudige kapel, die is in de 14e en 15e eeuw vervangen met een grote dorpskerk in gotische stijl met hoge toren en een rijk interieur. Maar kort na het beleg van Alkmaar, op 21 februari 1574 werd het gebouw door brand verwoest. De Ruïnekerk werd het beeldmerk van Bergen als dorp van kunstenaars en vakantiegangers.

• Datum:
    zondag