Open Monumentendag

zondag 15 september 2019 / 13:30 - 16:00

Open Monumentendag

Op de Open Monumentendag is de vijftiende-eeuwse Ruinekerk een Plek van Plezier, het thema van de Open Monumentendagen. Ieder jaar vertaalt het promotieteam van de Historische Vereniging Bergen NH het thema naar een historisch of nostalgisch festijn. Dit jaar heeft is gekozen voor een nostalgisch festijn: Back to the sixties.

De vrijwilligers gaan gekleed in back to the sixties kleding; de mannen uiteraard met vetkuif en de vrouwen met opgetist haar. Zelf ook een vetkuif of lekker opgetist haar? Er is een kapper aanwezig om u te kappen. En als u nou toch helemaal terug in de tijd gaat…. doe dan mee met de wedstrijd wie de mooiste vetkuif, het mooiste opgetist haar en/of de mooiste back to the sixties kleding aan heeft.

Natuurlijk is er muziek en dans. Een showteam geeft rock & roll dansdemonstraties, waarbij je zelf ook flink mee kunt dansen.

De tentoonstelling van oude brommers uit de jaren zestig en oude auto’s (oldtimers) is zeker een bezoek waard.

Ook voor kinderen is er volop te doen, zo is er een suikerspinkraam en er rijdt een ijscokarretje rond.

Daarnaast worden er in en rondom de Ruïnekerk door de rondleiders van de Historische Vereniging Bergen rondleidingen gegeven.

Genoeg gezien? Breng dan een bezoek aan Museum Het Sterkenhuis waar u de tentoonstelling ‘Van Rust wat tot Extase’ kunt zien. Of ga naar het dichtbij gelegen Merelhof, de midgetgolfbaan of het Van Reenenpark. Allemaal ‘Plekken van Plezier’!

Entree: gratis

• Datum: