• Dit evenement is voorbij.

Vriendenmiddag Vrienden van de Ruïnekerk

zaterdag 24 september / 16:30 - 18:30

LET OP. Dit evenement is exclusief voor Vrienden van de Ruïnekerk.

Als u nog geen Vriend bent kunt u zich alsnog opgeven via onze website https://vriendenvanderuinekerk.nl

Aanmelden kan door een email te sturen naar vrienden@ruinekerk.nl of door op onderstaande knop te klikken.

Wij zijn blij met u!!

Het geld dat wij ontvangen via de Stichting Vrienden is hard nodig voor het onderhoud van het gebouw. Het dagelijks bestuur van de Ruïnekerk is in handen de Stichting Ruïnekerk. Daar komen inkomsten binnen van evenementen, concerten ed. Ook betaalt de Protestants Gemeenschap een bijdrage aan deze stichting. Maar die inkomsten zijn niet toereikend om naast de dagelijks kosten ook een voldoende buffer op te bouwen voor groot onderhoud. Met het geld dat de Vrienden binnen halen kunnen mooie projecten worden gedaan, zoals het restaureren van enkele grote ramen, de zonnewijzer, de brandmeldinstallatie en nog meer. Dus wij zijn heel blij met u als Vriend! En om u daarvoor te danken, nodigen we u met veel plezier uit zaterdag 24 september voor de Vriendenmiddag in de kerk. U kunt dan een mooie lezing en rondleiding verwachten in de kerk, met na afloop een lekker drankje van de Gouden Ton.

Jacoba Bolderheij, Voorzitter Stichting Vrienden van de Ruïnekerk

Al weer meer dan een jaar ben ik betrokken geraakt bij de Stichting Vrienden van de Ruïnekerk! Samen met Annemiek Paping, Annelies Anema, Jantina Bruin en Elmar van Dorp vormen wij het bestuur van deze Stichting.

Mijn naam is Jacoba Bolderheij en ik woon met mijn gezin, zo’n beetje 7 jaar in Bergen. Een geweldig mooi en fijn dorp om te wonen en te leven. Werken doe ik in Den Helder, bij de NV Port of Den Helder.

De kern van het dorp en beeldbepalend monument is natuurlijk de prachtige Ruïnkerk. Traditioneel komt de voorzitter van de “Stichting Vrienden” uit de Rotary Club Bergen, een trouwe donateur van de Stichting Vrienden en via die Rotary Club ben ik betrokken geraakt bij deze Stichting. Wat doet de Stichting precies; en wie zijn De Vrienden? Heel in het kort: De Vrienden van de Ruïnekerk zijn mensen in en buiten de gemeente Bergen, die de Ruïnekerk als monumentaal gebouw een warm hart toedragen. De Vrienden houden van het gebouw en dragen bij aan het onderhoud van het gebouw. Met financiële bijdragen helpen we het gebouw in stand te houden. De gelden die wij beheren uit de bijdragen van de Vrienden, gaan dus ook direct naar dat doel en worden niet besteed aan andere zaken in en om de kerk.

Wat me verbaasde toen ik bij deze toegewijde leuke club kwam, was dat het aantal Vrienden van de Stichting (en de van de Ruinekerk) klein is. Op dit moment hebben we bijna 570 Vrienden. Dat kan en moet beter op zo’n 12000 bewoners in en om het dorp Bergen. Het is onze doelstelling om het aantal Vrienden te verhogen en daarmee een gestage stroom van inkomsten te genereren tbv het onderhoud van het ons zo geliefde middelpunt van het dorp! Waarom zou niet iedereen Vriend zijn..

Hoe zit die financiering eigenlijk in elkaar?
Het dagelijks bestuur van de Ruïnekerk is in handen de Stichting Ruïnekerk. Zij heeft als taak via de exploitatie (bv via evenementen, concerten ed) gelden te genereren ook voor het onderhoud. Ook wordt gebruik gemaakt van Rijksubsidies. Maar subsidies worden alleen verstrekt als de Stichting Ruïnekerk ook zelf geld in het laadje brengt. Maar die inkomsten uit de exploitatie zijn niet toereikend om naast de dagelijks kosten ook een voldoende buffer op te bouwen voor groot onderhoud. Met het geld dat de Stichting Vrienden binnen haalt dragen we bij aan dat groot onderhoud én aan mooie speciale projecten. Zo is bijgedragen aan het restaureren van grote ramen, de zonnewijzer, de brandmeldinstallatie. Zo blijft het gebouw en de zo mooie kern van ons dorp behouden!

Oproep!

Dus meer “Vrienden” zijn welkom én nodig. Ook omdat er een grootse renovatie aan zit te komen over enkele jaren; namelijk een nieuw dak. Daarvoor moet nu al een spaarpot worden opgebouwd en daar gaan we een speciale actie voor ontwikkelen.
Maar voorafgaand aan die speciale actie, roep ik u graag op om Vriend te worden (van de Stichting Vrienden) van de Ruïnekerk. Voor 25 euro per jaar bent u een echte Vriend! Uw geld gaat gegarandeerd naar het onderhoud van het gebouw! Meer bijdragen mag altijd 😊.
Als u vandaag nog Vriend wordt, dan kunt u zaterdag 24 september de Vriendenmiddag in de kerk bijwonen. U krijgt dan een mooie lezing en rondleiding, met na afloop een lekker drankje van de Gouden Ton. We hopen op veel nieuwe Vrienden én willen u graag welkom heten op zaterdag 24 september; (let op ruimte beperkt, dus wees er snel bij!). Nieuwe leden kunnen zich melden via https://vriendenvanderuinekerk.nl

Namens het bestuur van de Stichting Vrienden van de Ruïnekerk,

Jacoba Bolderheij