Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Wandel4daagse 2022

woensdag 15 juni / 07:30 - 12:30

De Wandel4daagse Alkmaar vindt dit jaar plaats van woensdag 15 t/m zaterdag 18 juni. Het belooft een heel bijzondere editie te worden, want de routes zijn compleet vernieuwd. Eerder maakte Organisator Le Champion al bekend dat het Canadaplein de nieuwe start- en finishlocatie is geworden. Le Champion heeft gekozen de routes te vernieuwen om deelnemers die elk jaar terugkomen ook te kunnen blijven verrassen. De afstanden blijven hetzelfde met 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km. Nieuwe delen van omgeving Alkmaar, Bergen, Dijk en Waard, de Egmonden en Heiloo worden aangedaan. Lees hier wat de wandelaars per dag te wachten staat.

De Polder-, bos- en duinenroute
De Wandel4daagse Alkmaar start op woensdag 15 juni met het ontdekken van de omgeving Bergen. Deze eerste dag gaat de route door de oer-Hollandse polders, waar wandelaars genieten van de rust langs het water en het eindeloze uitzicht. Men verwondert zich in Park Meerwijk, waar prachtige villa’s te vinden zijn. De feestlocatie, waar alle routes langskomen is hetzelfde gebleven: de Ruïnekerk Bergen. Hierna zullen de afstanden hun eigen route vervolgen en terugkeren op het Canadaplein, waar het finishfeest wacht.

De Stad van de Zonroute
De Stad van de Zonroute belooft op woensdag 16 juni een bijzondere wandeldag te worden. Dit stedelijk gebied aan de zuidzijde van Heerhugowaard kreeg nationale bekendheid, aangezien de duurzame wijk zijn tijd ver vooruit was. In 1994 startte het planproces om de CO2-neutrale nieuwbouwwijk te realiseren. Een tijd waarin weinig mensen bezig waren met duurzaamheid: een bijzondere omgeving, waar nog steeds bouwinspiratie wordt opgedaan. Wandelaars genieten op de donderdag met alle afstanden van de speciale feestlocatie Strand van Luna en trotseren veel nieuwe straatjes en bezienswaardigheden in vergelijking met voorgaande jaren. Te beginnen met het Poldermuseum op 6 kilometer van de start. Alle plantenliefhebbers kunnen vervolgens hun geluk niet op bij de Hortus, waarna de routes via de Alkmaarse iconen: de Strijkmolens, weer terug naar het Canadaplein gaan. De 40 kilometer komt onder andere langs nieuwe locaties als De Bolle Buik en het Coolplein.

De Pelgrimsroute
De Pelgrimsroute brengt wandelaars, op vrijdag 17 juni, via het stadsbos Alkmaarderhout richting het Heilooërbos. Vervolgens gaat de route langs het Witte Kerkje en het historische Landgoed Ter Coulster. Voordat de routes weer splitsen komen alle afstanden bij elkaar op Landgoed Willibrordus. De 20 kilometer en langere afstanden wandelen langs het Onze Lieve Vrouw ter Noord, de grootste Mariale bedevaartsplaats in Nederland. Vervolgens komen de 25 en 40 kilometer langs de Abdij van Egmond en TPC Heiloo. De 40 kilometer komt ook nog langs de Ruïne Kasteel Egmond en de Slotkapel. Alle afstanden zullen vrijdag langs vele kerkjes en bijzondere historische locaties komen, vandaar dat deze wandeldag de Pelgrimsroute heet. Op vrijdag start ook de Halve 4daagse.

De Alkmaarse waterroute
Op de laatste dag draait natuurlijk bijna alles om de feestelijke afsluiting op het Waagplein, maar daarvoor wacht de wandelaars een prachtige route door Alkmaar en omgeving. Op zaterdag staat vooral het water centraal. Waar men ook op de route is, er is water in de omgeving. Langs de Alkmaarse grachten, het Noordhollandsch Kanaal, het Recreatiegebied Geestmerambacht en Het Rijk der Duizend Eilanden (40 km). De 25 en 40 kilometer doen ook de BroekerVeilig aan, het historische handelsgebouw dat boven het water gebouwd is. Voordat de feestelijke intocht op het Waagplein in zicht komt,  wandelt men door typisch Alkmaarse wijken. Op het Waagplein is het één groot feest en wordt de wandelprestatie groots gevierd.

Inschrijven
Voor iedereen, van de verwachte 6.000 deelnemers, is er een route. Men kan kiezen uit vijf afstanden: 8,5, 15, 20, 25 of 40 km per dag. Voor iedereen die maar twee dagen kan of wil wandelen, maar toch de vierdaagse sfeer wil proeven, staat op vrijdag en zaterdag de Halve4daagse op het programma. Inschrijven kan t/m 8 juni via: www.wandel4daagsealkmaar.nl.

EVENEMENT DETAILS

 • Datum:
  woensdag
  15 juni
 • Tijd:
  07:30 - 12:30
 • Categorie:

Locatie

Bergen NH

Organisator

Recente reacties
  Archieven
  Categorieën
  • Geen categorieën
  Categories
  • Geen categorieën
  Latest Posts

  Ik wil een bedrag doneren!

  • Selecteer aan welke stichting u wilt doneren.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Ik word vriend!

  Met een jaarlijkse donatie draagt u bij tot de instandhouding van dit prachtige culturele erfgoed.