← Terug naar Evenementen

Muziek in de Ruïnekerk

(06) 50 58 43 08||www.duinstreekkamermuziek.nl

Stichting Muziek in de Ruïnekerk organiseert al ruim 25 jaar een serie kamermuziekconcerten in de Ruïnekerk Bergen NH. Wat begon als een zomerse orgelserie is uitgegroeid tot een winterserie kamermuziek van zes concerten op de zondagmiddag. Elk jaar weer met een veelbelovend programma.

Stichting Muziek in de Ruïnekerk
De heer K. van der Hoek
Oude Bergerweg 77
1862 KK  Bergen NH
info@duinstreekkamermuziek.nl

zondag 23 oktober 2022

The Boulanger Legacy: violiste Merel Vercammen, pianiste Dina Ivanova en celliste Maya Fridman

zondag 23 oktober / 15:00 - 17:00

Met The Boulanger Legacy brengen violiste Merel Vercammen en pianiste Dina Ivanova een programma rondom Lili en Nadia Boulanger, twee zussen die een unieke en bijzonder grote invloed hebben gehad op de muziek van de 20ste eeuw.

zondag 27 november 2022

Dmitry Ferschtman cello, Mila Baslawskaja piano, Mara Mostert viool

zondag 27 november / 15:00 - 17:00

We zijn verguld met de bereidheid van cellist Dmitry Ferschtman en zijn echtgenote de pianiste Mila Baslawskaja om op 27 november 2022 naar de Ruïnekerk in Bergen te komen. Ook heeft het publiek de grote eer om op die dag kennis te nemen van hun dan verschijnende nieuwe cd getiteld ‘Innermost’, waarvan een aantal werken te horen zal zijn.

maandag 26 december 2022

Stelle Lucenti – La Sfera Armoniosa

maandag 26 december / 15:00 - 17:00

Aan de hoven van de grote stadstaten (zoals Ferrara, Florence, Mantua, Venetië) en de pauselijke residentie te Rome zijn aan het einde van de 16de eeuw vele musici werkzaam. De hertog van Ferrara heeft een aantal sopranen in dienst en noemt hen Concerto delle Donne.

zondag 22 januari 2023

Canto Ostinato met het oerkwartet Arielle Vernède, Gerard Bouwhuis, Gene Carl en Cees van Zeeland

zondag 22 januari 2023 / 15:00 - 17:00

Dit is de start van de nationale viering van de 100ste geboortedag van Simeon ten Holt

Canto Ostinato op 4 vleugels met het oerkwartet Arielle Vernède, Cees van Zeeland, Gene Carl en Gerard Bouwhuis

zondag 22 januari 2023 / 19:30 - 21:30

zondag 26 februari 2023

Ragazze Quartet en bariton Martijn Cornet – Schubert’s Winterreise

zondag 26 februari 2023 / 15:00 - 17:00

Winterreise neemt een centrale plaats in in het liedoeuvre van Schubert en in de harten van de liefhebbers van zijn muziek. Van het werk verschenen tot op heden honderden cd-opnames. De hang naar het onbekende en onwereldse spreekt uit de tekst van elk lied van Winterreise. Deze reis is niet zomaar een reis: het is een reis naar het onbekende.

zondag 26 maart 2023

Gauguin Ensemble

zondag 26 maart 2023 / 15:00 - 17:00

Grootse kamermuziek voor piano, cello en klarinet.

+ Exporteer Evenementen