PixaBay-photomontage-556811_1920_Vrienden

Stichting Vrienden van de Ruïnekerk

De Stichting Vrienden van de Ruïnekerk is opgericht om de Ruïnekerk, als uniek cultureel historisch erfgoed voor de toekomst te waarborgen. Het onderhoud en de exploitatie van de Ruïnekerk dient uit eigen middelen te komen.

Om de instandhouding van dit unieke erfgoed voor de toekomst te waarborgen is deze Vriendengroep opgericht.

Stichting bestuur Ruïnekerk

Stichting Ruïnekerk

Stichting Ruïnekerk heeft als doel het gebouw beschikbaar te stellen aan de gemeenschap en daarbij voor een zodanige exploitatie zorg te dragen dat het gebouw het benodigde onderhoud krijgt. De stichting is er niet op gericht om winst te maken.

Naast het onderhoud heeft de stichting als doel de Ruïnekerk beschikbaar te stellen als een feestelijke ambiance voor allerlei evenementen.

Ruïnekerk Bergen NH in de zomer

Historie

Het dorp Bergen ontstond rond een kapel op de plek van de huidige Ruïnekerk. Na het Mirakel van Bergen in 1422 werd de kapel vervangen door een éénbeukige; later vergroot tot een driebeukige hallenkerk, gewijd aan de apostelen Petrus en Paulus, om de vele pelgrims te ontvangen. Het was destijds een van de grootste kerken van Holland.

Eurogeld_2ORG

ANBI status

Zowel de Stichting Ruïnekerk als de Stichting Vrienden van de Ruïnekerk is door de Belastingdienst erkend als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI) en heeft een culturele ANBI status, hetgeen betekent dat er 25% extra kan worden verrekend met de fiscus, naast een aantal interessante fiscale voordelen.

Meer informatie over de Protestantse Gemeente Bergen? Klik op Kerk in Bergen