« Alle Evenementen

Lezing

Interview Jan Brokken | Kunst10Daagse

woensdag 23 oktober
20:00 tot 22:00
€17,5

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.

Dit evenement wordt georganiseerd door:

Gegevens

Datum:
woensdag 23 oktober
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€17,5
Evenement Categorie:
Site:
https://dekunst10daagse.avayo.nl/bestel/tickets/93388?p_id=363799

Organisator

Kunst10Daagse
Telefoon
06-39406545
E-mail
info@k10d.nl
Bekijk de site van Organisator
Tickets

Jan Brokken komt voor literaire avond naar Bergen

De bekende en veel gelauwerde schrijver Jan Brokken komt speciaal in het kader van de Kunst10Daagse op woensdag 23 oktober naar Bergen om te vertellen over zijn nieuwe boek “De ontdekking van Holland”. Brokken zal over zijn nieuwe boek en over zijn eerdere werk geïnterviewd worden door Ivan Borghstijn. Deze unieke literaire avond vindt plaats in de Ruïnekerk Bergen. De Eerste Bergensche Boekhandel is aanwezig voor boekverkoop en de schrijver is bereid na afloop te signeren.

Over het boek: Rond 1900 was Volendam een bruisende, internationale kunstenaarskolonie. Meesterverteller Jan Brokken wekt deze buitengewone en onderbelichte episode uit de Nederlandse (kunst)geschiedenis tot leven.

Achter de eenvoudige witte vitrages van het Volendamse Hotel Spaander ligt de kiem van een cruciale periode in de Nederlandse kunstgeschiedenis. De gastvrijheid van uitbaters Leendert en Aaltje Spaander, de levendige avonden en de ateliers op de begane grond bleken vanaf 1881 een magneet voor grote getalen kunstenaars. Uit de hele wereld kwamen ze naar Volendam: ruim 1400 schilders, onder wie zo’n 200 vrouwen. Wat ze aan de Zuiderzee ontdekten waren de typisch Hollandse luchten en het destijds al beroemde Hollandse licht, maar ook verdraagzaamheid en openheid. Toch bleef Spaander als kunstenaarskolonie relatief onbekend – en dat is een kolfje naar de hand van Jan Brokken. Zoals hij stelt in De ontdekking van Holland: je weet altijd te weinig over je eigen land. Opnieuw wekt hij een fascinerende onderbelichte geschiedenis tot leven.

Over Ivan Borghstijn: Ivan woont sinds enkele jaren in Bergen en is zijn hele carrière werkzaam in het boekenvak en interviewde talloze schrijvers. Momenteel werkt hij bij Uitgeverij van Oorschot.

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.