Ruïnekerk Agenda

Bekijk de volledige evenementen agenda hieronder.

Jaarlijkse evenementen

Kunst10Daagse Bergen NH
International Holland Music Sessions
Jazz & Sail Bergen NH
Heerlijk Bergen op wielen
Kerstmarkt Bergen - Rotary
Duinstreek Kamermuziek
Kunstgetij

List of Evenementen

Najaarslezing over de Bergense industrie van weleer door Leo Rotthier

donderdag 6 oktober / 19:30 - 21:30

Industrie in de “Oude kern” Bergen hebben we niet of nauwelijks meer. Dat was voorheen wel anders. Er is uiteenlopende en bijzondere industrie geweest. Leo verteld hierover en laat mooie plaatjes zien, unieke beelden en verhalen.

Huwelijk (op uitnodiging)

zaterdag 8 oktober

De mooiste dag van uw leven in de Ruïnekerk! Een historische romantische locatie om je huwelijk te vieren.

RADIO zonder BEELD

zondag 9 oktober / 15:30 - 17:00

We gaan een dag doorbrengen in muziek.
Een denkbeeldige verteller doet verslag van zijn dag in de vorm van muziekstukken die bij het verloop van de dag horen.

Gitaarconcert Stephanie Jones

zaterdag 22 oktober / 19:30 - 21:30

Op zaterdag 22 oktober zal klassiek gitariste Stephanie Jones (aus) een solo-concert geven in de Ruïnekerk te Bergen.

The Boulanger Legacy: violiste Merel Vercammen, pianiste Dina Ivanova en celliste Maya Fridman

zondag 23 oktober / 15:00 - 17:00

Met The Boulanger Legacy brengen violiste Merel Vercammen en pianiste Dina Ivanova een programma rondom Lili en Nadia Boulanger, twee zussen die een unieke en bijzonder grote invloed hebben gehad op de muziek van de 20ste eeuw.

IHMS – Een klinkende droomwereld

zaterdag 29 oktober / 20:30 - 22:30

Heather Pinkham heeft alles in zich om uit te groeien tot een fenomeen. Ze begon ooit in de Verenigde Staten van Amerika als singer-songwriter en inmiddels heeft de in Nederland woonachtige pianiste, componiste en musicologe zich ontwikkeld tot een originele stem in de wereld van de hedendaagse minimal music.

Dmitry Ferschtman cello, Mila Baslawskaja piano, Mara Mostert viool

zondag 27 november / 15:00 - 17:00

We zijn verguld met de bereidheid van cellist Dmitry Ferschtman en zijn echtgenote de pianiste Mila Baslawskaja om op 27 november 2022 naar de Ruïnekerk in Bergen te komen. Ook heeft het publiek de grote eer om op die dag kennis te nemen van hun dan verschijnende nieuwe cd getiteld ‘Innermost’, waarvan een aantal werken te horen zal zijn.

Stelle Lucenti – La Sfera Armoniosa

maandag 26 december / 15:00 - 17:00

Aan de hoven van de grote stadstaten (zoals Ferrara, Florence, Mantua, Venetië) en de pauselijke residentie te Rome zijn aan het einde van de 16de eeuw vele musici werkzaam. De hertog van Ferrara heeft een aantal sopranen in dienst en noemt hen Concerto delle Donne.

Canto Ostinato met het oerkwartet Arielle Vernède, Gerard Bouwhuis, Gene Carl en Cees van Zeeland

zondag 22 januari 2023 / 15:00 - 17:00

Dit is de start van de nationale viering van de 100ste geboortedag van Simeon ten Holt

Canto Ostinato op 4 vleugels met het oerkwartet Arielle Vernède, Cees van Zeeland, Gene Carl en Gerard Bouwhuis

zondag 22 januari 2023 / 19:30 - 21:30

Ragazze Quartet en bariton Martijn Cornet – Schubert’s Winterreise

zondag 26 februari 2023 / 15:00 - 17:00

Winterreise neemt een centrale plaats in in het liedoeuvre van Schubert en in de harten van de liefhebbers van zijn muziek. Van het werk verschenen tot op heden honderden cd-opnames. De hang naar het onbekende en onwereldse spreekt uit de tekst van elk lied van Winterreise. Deze reis is niet zomaar een reis: het is een reis naar het onbekende.

Gauguin Ensemble

zondag 26 maart 2023 / 15:00 - 17:00

Grootse kamermuziek voor piano, cello en klarinet.

+ Exporteer Evenementen