« Alle Evenementen

Muziek

Tim Kliphuis Trio met KOSMOS

zaterdag 19 oktober
20:00 tot 22:00
€15

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.

Dit evenement wordt georganiseerd door:

Gegevens

Datum:
zaterdag 19 oktober
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Site:
https://kaarten.kunstgetij.nl/e/tim-kliphuis-trio-met-kosmos

Organisator

Kunstgetij
Telefoon
06 20551899
E-mail
info@kunstgetij.nl
Bekijk de site van Organisator
Tickets

De bekroonde Nederlandse violist Tim Kliphuis heeft een gloednieuwe stijl gecreëerd die klassiek, zigeunerjazz en folk omarmt. Geprezen als een ‘hedendaagse improviserende Paganini’, heeft zijn inclusieve en innovatieve benadering van muziek heeft het publiek en beïnvloedt een nieuwe generatie strijkers. Zijn recentste werken zijn toegewijd aan het vergroten van het bewustzijn over de klimaatcrisis.

Kosmos: Muziek en wetenschap samen voor de planeet

Tim Kliphuis: “Ik speel viool en schrijf muziek. Ik maak me zorgen over de planeet en de gevolgen voor de leefwereld van de komende generaties. Wat moet er gebeuren om meer mensen aan te spreken voor een gezonde planeet? Ik ging in gesprek met 5 topwetenschappers die me tot een nieuw orkeststuk inspireerden: Kosmos.Ik verwerkte de verhalen van Robbert Dijkgraaf, Amina Helmi en anderen in muziek, waarmee ik mensen hoop te raken en tot positieve actie voor het klimaat te bewegen. Want ik leerde: iedereen kan iets doen. De NTR-podcast komt 20 mei online. En dan live!”

Het project is deze zomer uitgevoerd met 17 jonge profmusici, alumni van de Nationale Jeugd Orkesten, die samen met Kliphuis Kosmos op de podia brachten om mensen tot denken aan te zetten. Na de zomer gaat Kosmos verder het land in met het Kosmos-trio, naar debatcentra, musea en festivals die de toekomst van de planeet als thema hebben.

Het Kosmos Trio:

  • Tim Kliphuis, viool en compositie
  • Job Houtkamp, cello
  • Marc van Roon, piano

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.