« Alle Evenementen

Lezing

Sjoerd Kuyper 50 jaar schrijver | Literaire Avonden

donderdag 31 oktober
20:00 tot 22:00
€65
Evenementenreeks Evenementenreeks: Literaire Avonden

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.

Dit evenement wordt georganiseerd door:

Gegevens

Datum:
donderdag 31 oktober
Tijd:
20:00 tot 22:00
Serie:
Kosten:
€65
Evenement Categorie:
Site:
https://www.eerstebergenscheboekhandel.nl/activiteit/literaire-avonden-2024-2025/

Organisator

Eerste Bergensche Boekhandel
Telefoon
072 - 5812481
E-mail
info@eerstebergenscheboekhandel.nl
Bekijk de site van Organisator
Tickets

Het bestuur van de Stichting Literaire Avonden organiseert samen met Ruïnekerk Bergen en de Eerste Bergensche Boekhandel een nieuwe, sprankelende reeks literaire avonden. U kunt bij de boekhandel zolang de voorraad strekt een abonnement kopen voor vijf donderdagavonden van €65:

31 oktober 2024 – Sjoerd Kuyper 50 jaar schrijver: feestelijke avond samen met Jaap Robben

12 december 2024 – Donald Niedekker en Frank Westerman

30 januari 2025 – Gedichtendag Pim te Bokkel en Bernard Wesseling – muzikale intermezzo’s door het gitaarduo van Simon Swinkels

20 februari 2025 – Dorien Dijkhuis en Sanne Huysmans

20 maart 2025 – Arnon Grunberg en Chaja Polak – verhalen over de grens


Een feestelijke aftrap: Sjoerd Kuyper, al 27 jaar Bergenaar, viert zijn vijftigjarig schrijversjubileum. Wat een prachtboeken heeft hij ons in al die jaren geschonken! Jong en oud leest al generaties lang zijn kinderboeken over Robin en Knor, zijn jeugdboeken zoals Hotel de grote L, zijn poëzie (o.a. Mooi Leven met schilderijen van Margje Kuyper), en zijn ongeëvenaard grappige, felle, boze, lieve brieven. Eerder dit jaar werd er in Amsterdam een bruisend feest voor hem georganiseerd door uitgeverij Hoogland en van Klaveren. Maar het jaar is nog niet voorbij en ook wij willen graag stilstaan bij dit moment. 

We vroegen Sjoerd met wie hij graag het podium zou willen delen. Zijn keuze viel op Jaap Robben. En dat is dubbel feest, want ook wij wilden dolgraag een avond organiseren met de schrijver van (jeugd)poëzie, prentenboeken en van de schitterende romans Birk, Zomervacht en Schemerleven. 

Sjoerd Kuyper (1952) schrijft poëzie en proza voor volwassenen, kinder- en jeugdboeken, tv-series, filmscenario’s en liedteksten. Zijn boeken zijn in vijftien landen gepubliceerd. Hij won zeven Zilveren Griffels en één Gouden Griffel en kreeg in 2012 de Theo Thijssenprijs. In zijn recentste boek De Grote Vloed vertelt hij over de avonturen die Moos en zijn opa Leon beleven op zee en in het land op de enige berg die na de vloed nog boven water uitsteekt.

 

© Stephan Vanfleteren

 

Jaap Robben (1984) schrijft poëzie, romans, artikelen en jeugdboeken. Zijn werk verschijnt in vijftien talen en werd veelvuldig bekroond. Hij veroverde met zijn romandebuut Birk (2014) boekhandel, lezer en recensent. Dit jaar verscheen in de Terloops-reeks Wantij, waarin Robben zich tijdens een wonderlijke wadlooptocht op geheel eigen wijze geconfronteerd ziet met het stijgende water.

 


Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Mocht er toch ruimte zijn voor de verkoop van losse kaarten, dan kunnen deze voor € 15 worden gereserveerd bij de boekhandel.

Het bestuur van de stichting wenst u een serie boeiende avonden toe.

 

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.