« Alle Evenementen

Lezing

Gedichtendag – Pim te Bokkel, Bernard Wesseling | Literaire Avonden

30 januari, 2025
20:00 tot 22:00
€65
Evenementenreeks Evenementenreeks: Literaire Avonden

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.

Dit evenement wordt georganiseerd door:

Gegevens

Datum:
30 januari, 2025
Tijd:
20:00 tot 22:00
Serie:
Kosten:
€65
Evenement Categorie:
Site:
https://www.eerstebergenscheboekhandel.nl/activiteit/literaire-avonden-2024-2025/

Organisator

Eerste Bergensche Boekhandel
Telefoon
072 - 5812481
E-mail
info@eerstebergenscheboekhandel.nl
Bekijk de site van Organisator
Tickets

Het bestuur van de Stichting Literaire Avonden organiseert samen met Ruïnekerk Bergen en de Eerste Bergensche Boekhandel een nieuwe, sprankelende reeks literaire avonden. U kunt bij de boekhandel zolang de voorraad strekt een abonnement kopen voor vijf donderdagavonden van €65:

31 oktober 2024 – Sjoerd Kuyper 50 jaar schrijver: feestelijke avond samen met Jaap Robben

12 december 2024 – Donald Niedekker en Frank Westerman

30 januari 2025 – Gedichtendag Pim te Bokkel en Bernard Wesseling – muzikale intermezzo’s door het gitaarduo van Simon Swinkels

20 februari 2025 – Dorien Dijkhuis en Sanne Huysmans

20 maart 2025 – Arnon Grunberg en Chaja Polak – verhalen over de grens


Schrijven is kijken, bidden als een torenvalk en dan… met de juiste woorden de wereld doorzien. De poëzie van Bernard Wesseling en Pim te Bokkel is zo verschillend, maar in hun observaties van het universele in het alledaagse vinden ze elkaar. 

We wandelen door het bruisende literaire leven van Amsterdam en de duinen tussen Schoorl en Bergen aan Zee. Afgewisseld door jazz-intermezzo’s, gaan de dichters op zoek naar wat hen beweegt, naar de rol van de vader in hun poëzie, de natuur, de mens, lichamelijkheid, de dood, vriendschap, mystiek en een onverwachte gedeelde liefde, het werk van C.O. Jellema. 

© Bianca Sistermans

Bernard Wesseling (1978) debuteerde in 2004 als prozaschrijver met de roman De favoriet. Zijn poëziedebuut Focus won de C. Buddingh’-prijs. In zijn nieuwste bundel Ontkrachtingen en Affirmaties (2024) wordt een voorlopige balans opgemaakt: een weerspiegeling van wat Wesseling denkt te hebben begrepen van de wereld tot nu toe.

 

 

Pim te Bokkel (1983) betovert ons met zijn tijdloze gedichten over mens en natuur. Zijn debuut werd op zijn 24ste genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Hij deelde het podium met Douwe Bob, De Groene Amterdammer omschreef hem als een ‘ontzettend groot en oorspronkelijk talent’ en hij werkte samen met beeldend kunstenaar Pé Okx aan een bijzondere bibliofiele bundel. In zijn nieuwste bundel, Even zweven de levende wezens (2025), krijgt ook het duinlandschap rond de gemeente Bergen een eigen stem. 

© geschotendoordy

 

 

Gitarist Simon Swinkels (1998) maakt instrumentale muziek met invloeden vanuit meerdere genres. Met jazz als hoofdmotor klinken in zijn werk elementen van klassieke muziek, blues, pop en rock. In december 2022 verscheen zijn debuut EP Strange Coincidence.

 


Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Mocht er toch ruimte zijn voor de verkoop van losse kaarten, dan kunnen deze voor € 15 worden gereserveerd bij de boekhandel.

Het bestuur van de stichting wenst u een serie boeiende avonden toe.

 

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.