« Alle Evenementen

Lezing

Dorien Dijkhuis en Sanne Huysmans | Literaire Avonden

20 februari, 2025
20:00 tot 22:00
€65
Evenementenreeks Evenementenreeks: Literaire Avonden

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.

Dit evenement wordt georganiseerd door:

Gegevens

Datum:
20 februari, 2025
Tijd:
20:00 tot 22:00
Serie:
Kosten:
€65
Evenement Categorie:
Site:
https://www.eerstebergenscheboekhandel.nl/activiteit/literaire-avonden-2024-2025/

Organisator

Eerste Bergensche Boekhandel
Telefoon
072 - 5812481
E-mail
info@eerstebergenscheboekhandel.nl
Bekijk de site van Organisator
Tickets

Het bestuur van de Stichting Literaire Avonden organiseert samen met Ruïnekerk Bergen en de Eerste Bergensche Boekhandel een nieuwe, sprankelende reeks literaire avonden. U kunt bij de boekhandel zolang de voorraad strekt een abonnement kopen voor vijf donderdagavonden van €65:

31 oktober 2024 – Sjoerd Kuyper 50 jaar schrijver: feestelijke avond samen met Jaap Robben

12 december 2024 – Donald Niedekker en Frank Westerman

30 januari 2025 – Gedichtendag Pim te Bokkel en Bernard Wesseling – muzikale intermezzo’s door het gitaarduo van Simon Swinkels

20 februari 2025 – Dorien Dijkhuis en Sanne Huysmans

20 maart 2025 – Arnon Grunberg en Chaja Polak – verhalen over de grens


Een dochter droomt van een verre stad, terwijl de kapel verkommert en de vooruitgang het dorp binnendringt. Omringd door mist en zee, op een eiland, twijfelt een verteller over de vraag of het niet maken van een keuze ook een keuze is. Hoeveel keuzes hebben we eigenlijk? En is een kleine daad niet belangrijker dan het doorhakken van dat ene grote dilemma? De schrijfsters Dorien Dijkhuis en Sanne Huysmans gaan het gesprek aan en lezen uit hun nieuwe, bewierookte romans. 

© Bryndis Ragna Brynjolfsdottir

Dorien Dijkhuis (1978) is een literaire alleskunner. Ze schrijft naast proza ook gedichten, essays en reisverhalen. In 2019 debuteerde ze met de dichtbundel Waren we dieren bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. In 2024 verscheen Dezelfde Maan bij Uitgeverij van Oorschot, een boek dat voorbij de genregrenzen gaat: essay, poëzie en proza worden erin gecombineerd. Deze mozaïekroman werd buitengewoon lovend ontvangen. NRC spreekt van een ontroerend, fijngevoelig en verfrissend prozadebuut. De Volkskrant heeft het over ‘elegante notities over grote levenskeuzes’ en Trouw noemt haar proza ‘geconcentreerd en beeldrijk, royaal omringd door wit. Met een fijn afgestelde intuïtie voor onderliggende betekenissen…’

© Dries Segers

 

Sanne Huysmans (1988) is naast filosoof, boswachter en bakker ook schrijver. Haar debuutroman Rafelen werd bekroond met de publieksprijs van de Confituur Boekhandels. In haar tweede roman, Iemand moest het doen (Koppernik 2024), staan bewust geen Grote Inzichten centraal, maar Kleine Daden. Die maken tenminste een verschil. ‘Mensen die eenvoudig leven worden vergeten. Dat wilde ik niet,’ stelt zij in een interview met De Morgen. De taal waarin ze alles vat is beeldend en rijk. Het Parool noemde de roman ‘Een stilistisch kleinood’. 


Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Mocht er toch ruimte zijn voor de verkoop van losse kaarten, dan kunnen deze voor € 15 worden gereserveerd bij de boekhandel.

Het bestuur van de stichting wenst u een serie boeiende avonden toe.

 

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.