« Alle Evenementen

Evenement

FairTradeFestival

zondag 12 mei
11:00 tot 17:00
Gratis
  • Dit evenement is voorbij.

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.

Dit evenement wordt georganiseerd door:

Gegevens

Datum:
zondag 12 mei
Tijd:
11:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Wereldwinkel Bergen
Telefoon
0624990725
E-mail
wereldwinkelbergen@gmail.com
Bekijk de site van Organisator
Meer informatie

Wereldwinkel Bergen bestaat 35 jaar.

Ter gelegenheid van haar 35 jarig bestaan organiseert de wereldwinkel Bergen in samenwerking met CineBergen, Roots Market en de gemeente Bergen NH een Fairtrade Festival op 11 en 12 mei. Het thema van het festival is fairtrade en duurzaamheid

Op 12 mei zal er rondom de Ruïnekerk een kleurrijke markt zijn, met bijzondere deelnemers en inspirerende producten. Er zijn biologische bloembollen, divers handwerk, ontwerpers & designers, schminken voor kinderen, een imker, vintage en nog veel meer leuke standhouders.

De toegang tot de markt is gratis. Er zijn activiteiten voor kinderen en workshops waar u iets kunt leren. Vanaf 13.00 uur zijn op het podium verschillende optredens, met Braziliaanse samba en Senegalese percussie.

Als onderdeel van het fairtrade festival worden op zaterdag 11 mei in de Zwarte schuur twee films vertoond. Bij beide films wordt een nagesprek georganiseerd

Onder het Maaiveld

Hoe gaan we verstandiger om met de natuur om ons heen en met onze bodem? Deze film laat zien wat er in het groot moet gebeuren door zich te concentreren op de wereld om ons heen en die direct onder onze voeten. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseSen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan. O.a. gefilmd bij Herenboeren Duinstreek Bergen.

Nuclear Now

Daar de opwarming van de aarde door fossiele brandstoSen gestaag aanhoudt, wordt het tijd voor de mensheid om de confrontatie aan te gaan met de immer voortdurende kernangst en alle misinformatie die er nog steeds hangt rondom deze in feite schoonste, veiligste en snelste energiebron. Dat is althans de strekking van het betoog van regisseur Oliver Stone. Met uitzonderlijke toegang tot de nucleaire industrie in Frankrijk, Rusland en de Verenigde Staten onderzoekt hij de mogelijkheden van kernenergie. Is kernenergie onmisbaar voor ons voortbestaan en is het dé kans om de onvermijdelijke klimaatverandering te stoppen?

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.