« Alle Evenementen

Literaire Avonden – Annejet van der Zijl en Geert Mak in gesprek met Ivan Borghstijn 21-03-2024
Lezing

Literaire Avonden – Annejet van der Zijl en Geert Mak in gesprek met Ivan Borghstijn

donderdag 21 maart
20:00 tot 22:00
€15
  • Dit evenement is voorbij.

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.

Dit evenement wordt georganiseerd door:

Gegevens

Datum:
donderdag 21 maart
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Literaire Avonden
Telefoon
072 581 24 81
E-mail
info@eerstebergenscheboekhandel.nl
Bekijk de site van Organisator
Meer informatie

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Mocht er toch ruimte zijn voor de verkoop van losse kaarten, dan kunnen deze voor € 15 worden gereserveerd bij de boekhandel.

Het bestuur van de Stichting Literaire Avonden organiseert samen met Ruïnekerk Bergen en de Eerste Bergensche Boekhandel een nieuwe sprankelende reeks literaire avonden. U kunt bij de boekhandel zolang de voorraad strekt een abonnement kopen voor vijf donderdagavonden:

2 november 2023 – Biografen Arjen Fortuin en Wiel Kusters spreken met Maria Barnas over Gerrit Kouwenaar

30 november 2023 – Joke Hermsen met muzikanten Maryana Golovchenko en Mehmet Polat

25 januari 2024 – Gedichtendag: Merel van Slobbe, Iduna Paalman en Simone Atangana Bekono

29 februari 2024 –  Rob van Essen en Bertram Koeleman

21 maart 2024 – Annejet van der Zijl en Geert Mak in gesprek met Ivan Borghstijn

 

Annejet van der Zijl en Geert Mak in gesprek met Ivan Borghstijn

Noem twee grote schrijvers binnen het genre ‘literaire non-fictie’ en je komt direct bij Annejet van der Zijl en Geert Mak uit. Beiden schreven vele bestsellers die door een breed publiek worden gelezen en gewaardeerd. Ivan Borghstijn gaat op deze slotavond in gesprek met hen, over hun schrijverschap, hun poëtica en over alles wat de revue passeert.

Geert Mak (1946) is schrijver en historicus. Hij werkte als journalist voor o.a. De Groene Amsterdammer, VPRO, NRC Handelsblad. Als schrijver brak hij in 1992 door tot het grote publiek met het boek De engel van Amsterdam. Daarna volgden titels als Hoe god verdween uit Jorwerd(1996), in 1999 bekroond met de Henriëtte Roland Holstprijs, De eeuw van mijn vader (1999), De Brug (Boekenweekgeschenk 2007), Reizen zonder John (2012) en De levens van Jan Six (2016). Al zijn boeken werden een instant-succes, wat ook blijkt uit bekroningen met de Trouw- en NS publieksprijs.

De schrijfcarrière van Annejet van der Zijl (1962)begon in 1998, toen ze debuteerde met Jagtlust, een reconstructie van de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. In 2004 publiceerde Annejet de liefdesgeschiedenis Sonny Boy. Leon & Juliette, dat in 2020 als Boekenweekgeschenk verscheen werd de opmaat van de trans-Atlantische familiekroniek Fortuna’s Kinderen (2021). In oktober verschijnt het langverwachte tweede deel over Annika, de in ongenade geraakte Duitse Politica die naar de Bergen aan Zee vlucht. En nog meer Bergen: komend voorjaar publiceert Annejet in de Terloops-reeks van Van Oorschot een ‘literair wandelboekje’ over onze omgeving. Hoog tijd dat zij op onze Literaire Avonden te gast is!

Ivan Borghstijn werkt onder andere bij uitgeverij Van Oorschot en is voorzitter van het Adriaan Roland Holstfonds. Hij woont in Bergen.

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.