« Alle Evenementen

Lezing

Oeuvreprijs A. Roland Holst voor dichter Sasja Janssen

zaterdag 25 mei
16:00 tot 18:00
Besloten
  • Dit evenement is voorbij.

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.

Dit evenement wordt georganiseerd door:

Gegevens

Datum:
zaterdag 25 mei
Tijd:
16:00 tot 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Meer informatie

De Stichting A. Roland Holst in Bergen (NH) heeft haar driejaarlijkse oeuvre-prijs voor poëzie toegekend aan de dichter Sasja Janssen (1968). Ze volgt daarmee het advies van de jury, bestaande uit Geertjan de Vugt (voorzitter), Ton Naaijkens en Iduna Paalman. ‘’De poëzie van Sasja Janssen doet iets wat waarschijnlijk alleen poëzie, alleen echt goede poëzie kan doen: ze geeft de waardigheid terug aan de taal.”- aldus de jury.

Janssen publiceerde tot nog toe zes dichtbundels. Haar bundel Virgula werd bekroond met de Awater Poëzieprijs en vertaald in het Engels en het Spaans. Willem Thies schreef over deze bundel: ‘… de openings- én de middencyclus zijn magistraal en groots, van een geladen intensiteit’. Met Ik trok mijn species aan veroverde ze een nominatie voor de VSB-Poëzieprijs. De prijs wordt uitgereikt op zaterdag 25 mei 2024 in de Ruïnekerk in Bergen (NH). Naast het stipendium van €10.000 ontvangt de winnares een bronzen penning, vervaardigd door kunstenaar Gígja Reynisdóttir.
De traditionele A. Roland Holstlezing, waarin een dichter of dichteres zijn of haar visie geeft op de poëzie, zal ditmaal worden gehouden door Liesbeth Lagemaat.
De uitreiking wordt verder onder meer opgeluisterd met enkele door Corinne Moerbeek getoonzette gedichten van de prijswinnares.

Programma zaterdag 25 mei 2024
16:00 uur Opening door Ivan Borghstijn, voorzitter
16:05 uur Impressie van gehonoreerde subsidieaanvragen van de afgelopen drie jaar
16:15 uur Corinne Moerbeek (piano), Willem Nijman (cello) en Elise Keep (sopraan)
16:20 uur Juryrapport, voorgelezen door Geertjan de Vugt (juryvoorzitter) en uitrei-king prijs aan laureaat Sasja Janssen
16:35 uur Corinne Moerbeek (piano), Willem Nijman (cello) en Elise Keep (sopraan); twee gedichten van Sasja Janssen op muziek
16:45 uur Poëzielezing door Liesbeth Lagemaat
17:10 uur Corinne Moerbeek (piano), Willem Nijman (cello) en Elise Keep (sopraan)
17:15 uur Borrel
Over de Oeuvreprijs De A. Roland Holstprijs, vernoemd naar de Bergense dichter Adriaan Roland Holst (1888-1976), is één van de grootste poëzieprijzen van Nederland. De oeuvreprijs wordt iedere drie jaar uitgereikt. De prijs wordt georganiseerd door het A. Roland Holstfonds.

Heeft u vragen over dit evenement? Neem dan direct contact op met de organisator.